Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
hospital_Greece_2019_idiotiki-asfalisi

Μειωμένος ο αριθμός των Θεραπευτηρίων στη χώρα μας το 2017

Τα αποτελέσματα της απογραφής των θεραπευτηρίων που βρίσκονται στη  χώρα μας το 2017, δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Nosokomeio klinikes

 

Σύμφωνα με την έκθεση το 34,7% του συνόλου των θεραπευτηρίων της Χώρας βρίσκονταν στην Περιφέρεια Αττικής, 15,9% στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 11,6% στη Θεσσαλία και μόλις το 2,2% στην Περιφέρεια Ιόνιοι Νήσοι.

 

nosokomeio kliniki

 

Τη τετραετία 2014-2017 παρατηρείται μείωση του Ιατρικού προσωπικού στο σύνολο της Ελλάδας
κατά 4,2%. Κατά 9,6% μειώθηκε το Βοηθητικό Προσωπικό, ενώ στο Νοσηλευτικό Προσωπικό παρατηρείται αύξηση κατά 1,5%. (ολόκληρη την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ ΕΔΩ)

 

iatriko prosopiko nosokomeio kliniikes

Ενώ το 2014 είχαμε 155 ιδιωτικές κλινικές, το 2017 μειώθηκαν σε 147. Παρόλο αυτά, οι Ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα, αντιστοιχούν στο 53,1% του συνόλου των θεραπευτηρίων.

Η πιο σύνηθες ερώτηση είναι πως μπορούμε να έχουμε εύκολη, ποιοτική και γρήγορη πρόσβαση σε θεραπευτήρια, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Τα δημόσια θεραπευτήρια, για τους περισσότερους οι οποίοι εντάσσονται σε κάποιο Φορέα Ασφάλισης, είναι εύκολα στη πρόσβαση, πιο οικονομικά σε σχέση με μία Ιδιωτική  κλινική, όμως όχι και τόσο γρήγορα και ποιοτικά.

Από την άλλη, όταν κάποιος επιλέγει τον Ιδιωτικό Φορέα είναι προετοιμασμένος πως θα βάλει το χέρι στη τσέπη, όμως έχει προεξοφλήσει τη γρήγορη, εύκολη και ποιοτική πρόσβαση.

Τούτο είναι και το σημείο όπου κρίσιμο ρόλο παίζει η ιδιωτική ασφάλιση, στο κλάδο της Υγείας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες διαθέτουν πληθώρα προγραμμάτων νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, τα οποία μπορούν να καλύψουν μέρος ή ολοκληρο το κόστος νοσηλείας, διαγνωστικών εξετάσεων, ιατρικών πράξεων, επισκέψεις σε γιατρούς και άλλα, ανάλογα με την επιλογή και τις ανάγκες μας.

 

Επικοινωνήστε με έμπιστο ασφαλιστικό σύμβουλο και διαμορφώστε το δικό σας ασφαλιστικό πρόγραμμα Υγείας, στα μέτρα σας.